Booming Barbados!!!
Door: Ann
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
18 December 2007 | Barbados, Bridgetown
Na het drukke reizen tussen alle eilanden, zitten we nu even wat langer op Barbados. Tijd om even bij te komen, dachten we... Vrijdag wilden we gaan paardrijden, maar dat bleek toch een beetje erg duur te zijn. Dus wilden we naar Atlantis Submarines, een soort oceanium, maar dat was zo klein dat we ook dat niet de moeite waard vonden. Uiteindelijk zijn we in een grote supermarkt belandt, waar we ongeveer 2 uur hebben rondgelopen op zoek naar dingen en het bedenken wat we de volgende 3 dagen gingen eten. Blauw van de kou (het is hier overal zo koud van de airco) terug naar 'huis' gegaan en even lekker buiten op de veranda gezeten. We waren inmiddels weer een beetje opgeladen, dus we dachten: morgen weer flink aan het werk! Nou dat pakte wel even anders uit. Na de weg al 3 keer kwijt te zijn geraakt (van de kaart klopt niks), kwamen we ineens op een steile helling uit. We reden al voorzichtig, maar de remmen deden het ineens niet meer. Suus reed en ik riep uit paniek: Suus, Suus, wat doe je! De auto ging steeds harder rollen en na een stukje vliegen kwamen we tot stilstand tegen een rotswand. De hele voorkant van de auto in de kreukels. Gelukkig hadden we zelf niks ernstigs en konden we gewoon uitstappen. Wel had de gordel in mijn nek gesneden en heb ik nu een soort uitgerekte zuigzoen in mijn nek! Toen de car rental gebeld en die kwamen ons na ongeveer anderhalf uur eindelijk een keer ophalen. Die deden overigens helemaal niet moeilijk over de auto, hij reed ook nog. En we kregen daarna gewoon weer een andere. Al met al heeft het wat tijd en 25 dollar gekost voor de excess waiver (verzekering)! Dus niks aan de hand verder, buiten wat spierpijn in ons nek en rug. De volgende dag nog wel even naar de dokter gegaan met Suus, omdat ze haar nek niet meer kon bewegen. We dachten aan een whiplash, maar dat was het gelukkig niet. Ze kreeg een paar sterke pijnstillers, spierverslappers en tijgerbalsem. Nu gaat het weer helemaal goed met ons, maar we waren wel een halve dag van de kaart van het hele gebeuren!
Ik zal nog even terugblikken op de tijd voor Barbados. Na een bootreis van een uurtje kwamen we dinsdag 11 december aan op Bequia. Een klein, maar heel gezellig eiland en dan vooral in de hoofdstad Port Elizabeth. Leuke barretjes en restaurants. 's Avonds gegeten bij een internetcafé, heel apart, maar het was wel lekker. Daarna teruggegaan naar Keegans, onze accommodatie. 's Nachts was het erg slecht weer en ook de volgende dag was bewolkt en af en toe regenachtig. Hebben wel kunnen werken en mooie stranden gezien. Onderweg nog even gestopt bij een Turtle Sanctuary, waar schildpadden worden grootgebracht en daarna worden uitgezet in het wild. Ook worden er gewonde schilpadden verzorgd. We hebben een grote mogen kietelen op zijn rug, ze werd er helemaal gek van. Dat was wel leuk om te zien en we hebben ook een steentje bijgedragen. De volgende twee dagen zouden we naar Canouan en Mustique gaan, maar omdat het logistiek niet haalbaar was en de kosten voor een privéboot erg hoog zouden zijn, is besloten om dit te laten zitten. Alleen had het bedrijf net eerder die dag een vlucht geboekt naar Barbados voor zondag. Omdat we geen zin hadden om 3 dagen voor niks op Bequia te zitten, zijn we naar het vliegveld gereden en hebben we de vlucht kunnen omboeken naar de volgende dag. Dus op donderdag vlogen we naar Barbados, met een tussenlanding op Mustique. Dat is echt een mooi eiland. Er staan alleen maar grote villas van filmsterren enzo. Maar helaas konden we er niet blijven en vlogen we snel weer verder. Na een uurtje vliegen op Barbados aangekomen en een taxi gepakt naar de appartementen die al geboekt stonden. Maar we zouden eigenlijk pas 17 december komen, dus ons appartement was nog bezet. Gelukkig hadden ze er nog één vrij, alleen moest die nog schoongemaakt worden. Dus de eigenaresse Harriet zei: Spring maar in de auto, dan laat ik jullie alvast een paar stranden zien. Dus wij in de auto en 2 mooie stranden gezien. Toen vroeg ze of we trek hadden (het was inmiddels al half 6 's avonds en we hadden alleen nog maar ontbeten), dus wij zeiden ja best wel en toen reed ze ons naar de plaatselijke Mcdonalds, Chefettes! Nou dat was niet echt lekker, maar het vulde wel.
Vandaag en gisteren bijelkaar 18 stranden gedaan, dus dat schiet al aardig op. Morgen de rest van de zuidkust doen. Dit vinden wij het leukste gedeelte van Barbados, hoewel de westkust ook erg mooi is. Straks op zoek naar een lekkere pizza, want dat hebben we wel verdiend na twee dagen hard werken!
Bij deze wil ik ook iedereen alvast hele fijne feestdagen wensen!! Dus geniet van de vrije dagen in het (heb ik begrepen) koude Nederland. Wij genieten zeker van de zon hier!
Dikke kus van An.
17 December 2007 - 23:42
Suuz:
wooh wat een verhaal meiden!! wel voorzichtig doen he!!!! succes met alles... en de foto's spreken weer boekdelen, damn wat mooi!! en wij hier maar bevriezen!! ik ga nog even aan de slag voor mijn laatste tentamen! wil jullie hele fijne feestdagen wensen alvast!! geniet ervan!!!!!!
dikke kus en knuffel HAVE FUN! -
18 December 2007 - 09:48
Robin:
jullie ook fijne feestdagen!!! -
18 December 2007 - 10:32
Pama:
Hoi lieve An,
Leuk weer een bericht te lezen, volgen alles wel via de skype, maar alle belevenissen te lezen en foto,s te zien is ook gezellig.Goed afgelopen met jullie, de auto wat minder, blijven uitkijken natuurlijk, maar hier kan je niets aan doen.
Vandaag zou ik gaan golfen, maar de baan zit vanwege de vorst tijdelijk dicht.Nu maar in huis wat rommelen en de kerstkaarten afschrijven.Papa is naar de RK kerk en begrafenis van Arie Verkley, hij is 80 geworden en
was al een poosje ziek. Eef en Vincent proberen nog te gaan skiën met de kerst, maar of dat gaat lukken betwijfel ik.
Zo te lezen zijn er op Barbados wel heel wat stranden, dus goed werk aan de winkel voor jullie.
Ik ga brood uit de vriezer halen om
straks met papa te kunnen lunchen en dan verder met soppen.Tot de volgende skype.Liefs en een dikke knuffel PaMa
18 December 2007 - 18:55
Wilc, Jas En San:
HAAAAAIIIII An,
We hebben net ff je foto's bekeken en ziet er allemaal er goed uit!
En we missen je wel hoor!
Liefs Kus vanuit Boskoop -
18 December 2007 - 21:44
Alda En Fred:
Lieve schatten, dat was effe schrikken zeg! Jullie doen dus zogezegd 'booming business'. Die Harriet ziet er heel veilig uit. Daar zullen jullie het zeker goed hebben zo te zien. Het ziet er allemaal reuzespannend uit en oh zo prachtig. Hier is het onder nul en ronduit koud maar de schaatsfans zijn krijgen al weer de bekende koorts. Duurt maar tot het weekend geloof ik.
Doen jullie voorzichtig meidjes?
Heel veel liefs van Fred en Alda -
19 December 2007 - 18:42
Nathalie:
Girls...Hele fijne dagen en maak er wat gezelligs van met zijn 2e...
Ik kijk al uit naar het jaar 2008!!!!
Liefs
Nathalie
21 December 2007 - 18:25
Linda :
He An!!
Dat is wel effe goed schrikken hoor met die auto, maar gelukkig is er met jullie niks ernstigs aan de hand. Verder ziet het er veelbelovend uit allemaal, super hoor!! Bart zit naast me, je krijgt de groetjes. Nou we hopen snel weer meer over al je belevenissen te lezen. Liefs,