Snelle update...
Door: Ann
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
14 Januari 2008 | Antigua, Saint John's
Het is alweer een tijdje geleden, maar we hebben het vanaf Martinique zo druk gehad met werken en reizen dat het plaatsen van een nieuw bericht er gewoonweg niet van kwam. Ook was er vaak geen of een slechte internetverbinding. Nu zitten we op Antigua in een hotel, dus hier kunnen we even internetten. Maar vanmiddag vertrekken we alweer naar een ander eiland, St. Kitts!
Op Martinique hebben we natuurlijk ook het een en ander meegemaakt. Met oud & nieuw wilden we eens lekker gaan feesten, maar dat viel tegen, want er was gewoonweg niks open of we moesten gaan rijden, maar dan konden we niks drinken! Uiteindelijk zijn we eerst uit eten geweest in de haven van Marin. Een leuke plaats niet ver van ons appartement. Daarna weer teruggereden naar het appartement en een fles wijn opengetrokken. Om 12 uur dachten we: nu komt het mooie vuurwerk, maar ook dat viel tegen... Heel weinig vuurwerk dus! Na ja, we waren eigenlijk ook best wel moe van het werken dus zijn we maar op tijd naar bed gegaan om de volgende ochtend op tijd op te staan en lekker een dagje op het strand te gaan liggen bij Les Salines. Een heel mooi strand in het zuiden van Martinique. Echt genoten dus van een dagje niksen en zonnebaden!
Op 3 januari was het alweer tijd om verder te reizen naar Guadeloupe, maar toen we daar kwamen bleek de boot al vol te zitten. We konden nog wel mee naar Dominica, maar dat eiland zouden we eigenlijk overslaan omdat er niet veel stranden zouden zijn. Uiteindelijk toch de boot naar Dominica genomen, zodat we toch weer wat verder waren en niet meer op het dure Martinique hoefden te slapen. Met enige vertraging kwamen we aan het eind van de middag aan op Dominica. Een hotel gezocht voor 1 nacht, want de volgende dag konden we om 20.00 uur weer verder naar Guadeloupe. Maar omdat we dus nog een hele dag hadden op Dominica hebben we een auto gehuurd en zijn we toch aan het werk gegaan. Er bleken nog best mooie stranden te zijn, dus dat was achteraf mooi meegenomen. Aan het eind van de middag onze spullen weer gepakt en naar de ferry gegaan. En natuurlijk, zoals we gewend zijn, met anderhalf uur vertraging naar Guadeloupe gevaren! In die tijd hebben we nog wel erge lol gehad met de bewaking van de ferry terminal. We draaiden namelijk oude gabber muziek op Suus' telefoon en toen zeiden ze: Is dat de muziek van de toekomst? Wij moesten zo hard lachen en zeiden: Nee, dat is muziek uit ons verleden! We kwamen pas tegen 24.00 uur op Guadeloupe aan. Op de boot ondertussen een leuk Amerikaans stel leren kennen en met hun een taxi gepakt naar een hotel. Maar dat viel niet mee midden in de nacht en de taxichauffeur heeft ons ook nog flink afgezet. Toch wat gevonden, maar hele slechte bedden. Omdat Suus nog steeds erge last heeft van haar nek zijn we de volgende dag op zoek gegaan naar iets anders.
Guadeloupe bestaat uit twee delen, namelijk Grande-Terre en Basse-Terre. Vooral Basse-Terre is erg mooi met bergen en veel groen. Grande-Terre is plat en droger. Wel een leuk contrast trouwens. Guadeloupe was veel minder frans dan Martinique en we vonden de sfeer ook minder leuk. Maar er waren zeker wel mooie stranden en we hebben er uiteindelijk een stuk meer gedaan dan we gedacht hadden.
10 januari verder gevlogen naar Antigua, maar daar vertel ik de volgende keer wat meer over. Moet namelijk nu mijn tas weer gaan pakken, want we moeten om 12.00 uur uitchecken!!!
Dikke kus van An.
14 Januari 2008 - 16:37
Louis En Amber:
Yes, we zijn de eerste!!! :)
daaaaaaaaaaaagggg!!! -
14 Januari 2008 - 16:59
Alda En Fred:
Kind, wat maken jullie veel mee zeg! Heel wat anders dan in het koude natte Holland. Echt weer zo'n prutwinter maar we zullen het er mee moeten doen. Nog even en dan zijn jullie al op de helft van het hele verhaal. Gaat toch snel hè? We missen je wel hoor! Ons kleine nichtje is ineens een volwassen globetrotter maar we zijn nog steeds bere (of is het ape)trots op je. Doe voorzichtig en tot het volgende bericht maar weer!
Liefs Alda en Fred -
14 Januari 2008 - 17:30
Vincent:
Hé Ann,
Wat een verhaal weer. Wat moet dat worden als het geen 'snelle update'is -;..
Mooie foto's weer!!
Gr., Vincent
P.S. Leuk je nog even gesproken te hebben afgelopen zaterdag! -
14 Januari 2008 - 17:40
Eef:
Ha an,
Ik mocht niet meedoen van Vincent met zijn bericht:-(
Leuk om de foto's te zien! t Is wel mooi daar zeg! En wat word je al lekker bruin!
Lekkere beestjes kom je daar tegen...
Bij ons droog en grijs, maar wel weer lekker op de fiets naar het werk!
Tot snel, dikke kus Eef. -
14 Januari 2008 - 18:58
Bianca:
Wat een mooie foto's! Jullie zien er goed uit hoor, boven de kraag van Suus zit toch nog een stralend gezicht gelukkig...Leuk, al die "vluchtige" kontakten met verschillende mensen, dat is vaak wat het reizen zo leuk maakt. Hou jullie haaks en tot gauw weer.
X, Bianca. -
15 Januari 2008 - 12:37
Pama:
Ha die lieve An,
Wat een leuke foto's weer, ziet er heel anders uit dan hier, regen en storm. Vandaag dus geen golfweer, ben wel op de baan geweest, ik had dienst, er waren 2 dames die 9 holes liepen, de rest zat lekker aan de koffie inclusief je moeder.Je ziet al aan de reacties, dat iedereen op nieuws van je zat te wachten.
Vanmiddag maar klusjes middag houden, er is altijd wel wat te doen.Hoor je snel weer, door het skypen blijven we goed op de hoogte van alle belevenissen.
Hier gebeuren er verder ook geen schokkende dingen, gelukkig!!
Dikke kus en spreek je snel weer. xxx ook van papa
mama
15 Januari 2008 - 12:58
Stefanie:
Hey Ann,
Nog steeds erg leuk om al jullie verhalen en ervaringen te lezen. Mooie foto`s ook.
Groetjes stefanie en chris